Παρτιτούρες ασκήσεων Κλαρινέτου

Σε αυτό το άρθρο μας θα σας δείξουμε που θα μπορέσετε να βρείτε δωρεάν παρτιτούρες (χωρίς πνευματικά δικαιώματα) έτσι ώστε να ξεκινήστε την εξάσκηση σας χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε κανένα βιβλίο και χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ.Ας ξεκινήσουμε...

Λοιπόν οι ασκήσεις που πρέπει να σας γίνουν βίωμα είναι αυτές οι 40 και θα πρέπει να παίζονται καθημερινά για όσο διάστημα χρειαστεί (καθημερινά για τουλάχιστον 2 χρόνια) έτσι ώστε να παίζονται αβίαστα και με σωστό τόνο και ρυθμό.
Πολύ καλές ασκήσεις αν και είναι γραμμένες για σαξόφωνο είναι εξίσου σημαντικές και πρέπει να παίζοντα και αυτές καθημερινά (μετά από κάποιο διάστημα θα τις παίζετε για καθημερινό ζέσταμα) θα τις κατεβάσετε από εδώ . Παρακάτω links ασκήσεων που έχουμε ξεχωρίσει και πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ,φυσικά με δωρεάν download

25 καθημερινές ασκήσεις
40 ασκήσεις Rose
32 ασκήσεις
Μέθοδος KLOSE για κλαρινέτο
22 ασκήσεις Bach
19 ασκήσεις για κλαρινέτο

Επίσης μια καλή μέθοδος για το ξεκίνημα είναι και του Έλληνα Παρασκευόπουλου Θεοδωρου σε 2 τεύχη και που μπορείτε να την βρείτε σε βιβλιοπωλεία.
Οι ασκήσεις θα πρέπει να παίζονται πάντα με χρόνο που στην αρχή θα είναι πολύ αργός και κάθε βδομάδα θα προσπαθούμε να τον ανεβάζουμε..Σημαντικό είναι κάθε άσκηση να την παίζουμε πολύ πολύ αργά στην αρχή και να έχουμε πάντα κατά νου ότι άσκηση που δεν μπορούμε να την παίξουμε αργά δεν θα μπορέσουμε ποτέ να την παίξουμε στον κανονικό της χρόνο.

4 σχόλια:

 1. οι συμβουλές σου θα μας βοηθήσουν πολύ.Αυτό που κάνεις είναι άξιο συγχαρητηρίων.
  θα ήθελα να μας έλεγες για τα βασικά του αυτοσχεδιασμού στο παραδοσιακό κλαρίνο. ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φιλε χιλια μπραβο για ολο αυτο που εχεις κανει!! Εγω δινω για το πτυχιο μου φετος και πραγματικα ειναι οτι καλυτερο εχω δει!! Μπραβο σου! Πολυ καλη δουλεια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. με το καλό το πτυχίο σου Θοδωρή!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Που ειναι οι παρτιτουρες επιτέλους??

  ΑπάντησηΔιαγραφή