Εξάσκηση Κλαρινέτου

Ας ασχοληθούμε τώρα με την εξάσκηση του Κλαρίνου που είναι και το πιο βασικό κομμάτι για την εκμάθηση του. Πολύ σημαντικό είναι η εξάσκηση μας να γίνεται (όσο αυτό είναι δυνατόν ) καθημερινά ,7 μέρες την εβδομάδα ,365 μέρες τον χρόνο.
Για το πόσες ώρες αυτό εξαρτάται από το
πόσο σύντομα κουραζόμαστε .Στη αρχή περίπου μια ώρα την ημέρα είναι αρκετά καλά ,άλλα σύντομα θα πρέπει να περάσουμε στο 2ωρο και κατόπιν στο 3ωρο που θα είναι και ο καθημερινός μας στόχος ( χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εάν κάποιος μπορεί να εξασκείτε πάνω από 3 ώρες να μην το κάνει ). Σημαντικό είναι επίσης ότι πρέπει συχνά να κάνουμε διάλειμμα. Σε όλα τα πνευστά δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα 40-50 λεπτά συνεχόμενης εξάσκησης. Είναι πολύ κουραστικό και πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 10λεπτα διαλείμματα ενδιάμεσα.


Εξίσου σημαντικό είναι να επιλέξουμε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας (π.χ 6μμ - 9μμ) και να αναγκάσουμε στην αρχή τον εαυτό μας να δουλεύει μέσα σε αυτό το τρίωρο έτσι ώστε αργότερα να γίνει αυτοματοποιημένη διαδικασία .Με άλλα λόγια μόλις η ώρα φτάσει 6μμ ο οργανισμός μας να θεωρεί την εξάσκηση κάτι φυσιολογικό που είναι ώρα να το κάνει ( κάτι σαν τον ύπνο ) και να την αναζητά από μόνος του.

Αφού ολοκληρώνεται την καθημερινή σας εξάσκηση καλό είναι για λίγη ώρα ( 10-20 λεπτά ) να ασχολείστε προσπαθώντας να παίξετε κάποιον αγαπημένο σας σκοπό ,ένα αγαπημένο σας τραγούδι .Θα σας γεμίζει ικανοποίηση και θα σας γεμίζει δύναμη για την μελλοντική συνέχεια της εξάσκηση σας.

Να θυμάστε όμως ότι τα αποτελέσματα έρχονται με τις ασκήσεις και όχι με τα τραγούδια. Αυτό σημαίνει ότι πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι εάν θέλουμε να παίξουμε το αγαπημένο μας τραγούδι πολύ καλά και να το ευχαριστηθούμε, η εξάσκηση με παρτιτούρες ασκήσεων είναι ο μοναδικός δρόμος για να το καταφέρουμε. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειες μας τουλάχιστον για τα πρώτα 2-3 χρόνια . Έπειτα σταδιακά θα αυξήσουμε τον χρόνο που θα ασχολούμαστε με την αναπαραγωγή τραγουδιών ,μιας και θα είμαστε σε θέση πλέων να το κάνουμε αρκετά καλά

Όσο αφορά τις ασκήσεις και το τρόπο με τον οποίο που θα τις παίζουμε ,θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο μας άλλα σαν πρόλογο θα μπορούσα να πώ ΚΛΙΜΑΚΕΣ και πάλι ΚΛΙΜΑΚΕΣ.

1 σχόλιο:

  1. Καλα εγω εχω ξεκινησει και μαθαινω εδω και τρεις μηνες...μαγειρευω(ειμαι 30 χρονων γαιδουρα...) και το εχω το κλαρινο διπλα μου και παιζω μου αρεσει παρα πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή