Παρτιτούρες No1

Πολύ σημαντικό κομμάτι της εξάσκησης σας θα πρέπει να αποτελεί η εκπαίδευση του αυτιού σας. Είναι πολύ σημαντικό να ακούς και να μπορείς να συλλάβεις την τονικότητα και τα γυρίσματα του κομματιού. Δεν θα εκπαιδεύσετε ποτέ το αυτί σας εάν δεν κουραστείτε και εάν δεν προσπαθείτε καθημερινά.
Οι παρτιτούρες τραγουδιών και η εκμάθηση μέσα από αυτές θα πρέπει
να έχουν μοναδικό σκοπό την εκπαίδευση  του μουσικού αυτιού μας και του τρόπου που θα πρέπει να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τον ήχο.Δεν είναι κάτι απλό που μπορείτε να το διδαχθείτε ή να το διαβάσετε ,είναι κάτι που έρχεται μετά από αρκετή εξάσκηση.
Καλό είναι να πειραματιζόμαστε με ένα αγαπημένο μας τραγούδι .Αφού καταφέρουμε και το παίξουμε ,να συνεχίσουμε το παιχνίδι μαζί του προσπαθώντας να το εμπλουτίσουμε και να το παίξουμε σε όλες τις πιθανές κλίμακες .
Εάν π.χ ένα τραγούδι είναι γραμμένο σε Ντο ματζόρε εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το παίξουμε και σε Σολ ,Ρε, Λα, Μι και Σι. Έτσι σιγά σιγά θα κατανοήσουμε πολύ καλύτερα τις κλίμακες ακουστικά και θα βρεθούμε στην ευχάριστη θέση να ακούμε κάτι και εύκολα να το παίζουμε επί τόπου.
Τώρα όσο αφορά την δική μας Ελληνική παραδοσιακή μουσική ,όλη μας η προσοχή και η εξάσκηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στους λεγόμενους "δρόμους" .Οι δρόμοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά κλίμακες ,παρόμοιες με αυτές τις κλασικής μουσικής. Σχεδόν όλα τα παραδοσιακά μας τραγούδια (λαϊκά και δημοτικά) βασίζονται ή μάλλον καλύτερα ,έχουνε γραφτεί πάνω σε αυτούς τους δρόμους. Για τους δρόμους θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο.

Τώρα παρακάτω σας δίνω μια αρκετά μεγάλη συλλογή από Ελληνικές παρτιτούρες
Για να κάνετε δωρεάν download τις παρτιτούρες κάντε κλικ στο παρακάτω link
http://rapidshare.com/files/411747669/Music.rar

21 σχόλια:

  1. σε ευχαριστώ πολύ. το blog που δημιούργησες πραγματικά είναι πρωτοπόρο μιας και όσο και να έψαξα δε βρήκα τίποτε παρόμοιο και χρήσιμο όσο αυτό. ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυχαριστώ φίλε μου!Αυτός ήταν και ο στόχος ,προσπαθώ να ενημερώνω για πράγματα που δεν βρήκα πουθενά και που μόνος μου, με αρκετή δουλειά και κόπο ανακάλυψα.Η συμβολή σας βέβαια στο να κάνουμε αυτό το blog πραγματική πηγή ενημέρωσης και ανταλαγής απόψεων ,είναι καθοριστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μπορουσες να ανεβασεις και παρτιτουρες δημοτικων τραγουδιων θα σου ημουν πραγματικα ευγνωμων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΘΩΣ ΛΟΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ
    ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:nickvlepes@yahoo.gr
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καλύτερη μέθοδος στον κόσμο είναι η celebrated method H.Klose(πορτοκαλί βιβλίο).Δυστυχώς θα το βρείς το βιβλίο μόνο απο εξωτερικό .Θα το βρείς εδώ http://www.sheetmusicplus.com (ψωνίζω καιρό απο εδώ και είναι αξιόπιστο site) .Επίσης αρκετά καλή μέθοδος για να ξεκινήσεις είναι η μέθοδος κλαρινέτου 1& 2 του Θεόδωρου Παρασκευόπουλου που θα βρείς στο Νάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεις επισης να χρησιμοποιησης και το βιβλιο λεφέβρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πληροφορία: Κυκλοφορεί η πρωτότυπη έκδοση ΜΟΥΣΙΚΟΙ & ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ της Β.Α. ΠΙΝΔΟΥ με 7 CD και 1 DVD (συνολικά περί τα 150 τραγούδια) σε αυθεντικές εκτελέσεις 1960-1970. Διατίθεται στα Βιβλιοπωλεία ή http://www.biblionet.gr/book/143234 ή http://thebookstore.gr/product_info.php/products_id/143235?osCsid=01497532d0a0b41d2362543aacd266bd
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΑΙΖΩ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΑΡΙΝΟ ΜΑΘΙΤΕΨΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΗΜΗ ΚΑΝΩ ΜΑΘΙΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΤΣΙΝΗ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΜΑΤΙ BB ACL 342 ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΑ 2 ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΑ 1 ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΛΤΣΟ ΚΑΙ 2 ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΜΑΡΙΣΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΙΘΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ. ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ " ΚΟΝΤΟΥΛΑ ΛΕΜΟΝΙΑ" ΓΙΑ ΚΛΑΡΙΝΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ !!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γεια σας..θελω ναβρω ενα βιβλιο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ για μεθοδο εκμαθησης κλαρινου..ξερετε κανενα τιτλο?ευχαριστω πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σας πολύ ωραίο το site σας! Το link δεν λειτουργεί με τα τραγούδια, αν μπορείτε ανεβάστε το ξανά. ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σας σας παρακαλώ παρά πόλη, αν μπορείτε να ανεβάζεται τες παρτιτούρες ξανά. είναι σχεδόν αδυνατώ για εμάς τούς αρχαρίους να βρούμε παρτιτούρες για τα ιδία τα δικά μας τραγούδια, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για χαρά σας...Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να ενημερώσετε το download link για τους νέους χρήστες του blog?! Ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σκατα στοχο εχετε blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγω νομιζω μια πολυ καλυ μεθοδο ειναι η ´´Neue Klarinettenschule´´ ελλα μονο στη Γερμανια την βρισκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Dua të falënderoj Dr Ellen që e ktheu të dashurin tim me magjitë e saj të dashurisë. Murseli më ndau katër muaj më parë pa asnjë arsye, u përpoqa të arsyetoja me të, por ai më mbylli plotësisht. E doja aq shumë sa nuk munda të bëja asgjë ndërsa ai u largua, qava dhe u bëra një hije e vetes. Por gjithçka ndryshoi dy javë më parë kur pashë një koment se si Dr Ellen i ndihmon njerëzit me çështjet e marrëdhënieve dhe martesës, e kontaktova dhe jam i lumtur që e bëra sepse tani i dashuri im është kthyer dhe ai më do edhe më shumë, më shumë premtuar kurrë për të më lënduar sërish. Faleminderit Dr Ellen për ndihmën tuaj, ju jeni më të mirët. Për shikuesit atje që kanë nevojë për ndihmë për marrëdhënien ose martesën e tyre, ju lë me informacionin e kontaktit të Dr Ellen. Dërgo email ellenspellcaster@gmail.com
    WhatsApp+2349074881619
    Shërbimi i tij përfshin gjithashtu
    1. Magjitë për të fituar llotarinë
    2. Magjitë rikthejnë ish të dashurin tuaj
    3. Magjitë për të ndaluar divorcin
    4. Shërimi i menjëhershëm i HIV/AIDS
    5. Shërimi i kancerit
    6. Magjitë e dashurisë
    7. Magjitë e pajtimit
    8. magjitë e lindjes dhe zgjidhjet e infertilitetit
    9. Magjitë për mbrojtjen e syrit të keq
    10. Magjitë e vdekjes
    etj.
    Email: ellenspellcaster@gmail.com
    WhatsApp: +2349074881619

    ΑπάντησηΔιαγραφή